sobota, 29 stycznia 2011

Drobnica w kchni

Co zrobić z nadmiarem rybek przy niesionym z łowiska .                                                                                       Ja stosuje dwa sposoby , pierwszy to oczyścić rybki z łusek wypatroszyć umyć obtoczyć w mące lub jeśli ktoś woli w bułce tartej .Na patelnie z rozgrzanym olejem układamy ryby opiekamy z obydwu stron na ciemnozłoty      kolor ,solimy sporzywamy z pieczywem ( pieczywo zabespiecza nas przed drobnymi ośćmi ) .                              Rybki typu płotka, ukleja kiełbik czy mały okonek najlepiej smakują dobrze zapieczone chrupiące.                          Słyszałem że jedzone są równierz z keczupem ja nieprubowałem nie mogę polecić , kiedyś spróbuje i będę mógł coś powiedzieć o smaku tych składników.                                                                                                   Drugi sposób jest bardziej pracochłonny .

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz