sobota, 29 stycznia 2011
Drobnica w kchni
Co zrobić z nadmiarem rybek przy niesionym z łowiska . Ja stosuje dwa sposoby , pierwszy to oczyścić rybki z łusek wypatroszyć umyć obtoczyć w mące lub jeśli ktoś woli w bułce tartej .Na patelnie z rozgrzanym olejem układamy ryby opiekamy z obydwu stron na ciemnozłoty kolor ,solimy sporzywamy z pieczywem ( pieczywo zabespiecza nas przed drobnymi ośćmi ) . Rybki typu płotka, ukleja kiełbik czy mały okonek najlepiej smakują dobrze zapieczone chrupiące. Słyszałem że jedzone są równierz z keczupem ja nieprubowałem nie mogę polecić , kiedyś spróbuje i będę mógł coś powiedzieć o smaku tych składników. Drugi sposób jest bardziej pracochłonny .
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz